Almabtrieb in Tirol - Oostenrijk

Home > Reisaanbod
Oostenrijk

Almabtrieb in Tirol

€ 645 per persoon


Van: maandag 18 september 2017

Tot: zondag 24 september 2017


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Online Boeken

  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma
  • Kaart

Geloei in de verte, rinkelende koebellen en versierde hoofdtooien; dat kan alleen de Almabtrieb zijn. In de herfst wordt namelijk het vee prachtig uitgedost met linten en bloemen terug naar de stal gebracht. De Almabtrieb is een vast onderdeel van de boerentradities en wordt elk jaar feestelijk gevierd. Het is de beëindiging van de tijd op de almweides en tegelijkertijd het begin van de winter-staltijd. Vanaf half september vinden de Almabtriebe plaats. Prachtig uitgedost, met bellen, bloemen, linten en spreukenbordjes keert het vee, geleid door de 'Moarkuh' terug naar de thuisstal. Om de beurt volgen koeien, kalfjes, stieren, jonge ossen en het kleinvee zoals schapen en geiten.
Hoe mooier de tooi, hoe beter het is gegaan. Hoe uitbundiger de tooi, des te uitgelatener zijn de aansluitende feesten. Want de Almabtrieb is altijd aanleiding voor diverse feestelijkheden. Vanaf half september tot en met ongeveer begin oktober vinden er overal in Oostenrijk en voornamelijk in de weekenden vele Almabtriebe plaats. In de loop der tijd zijn er rondom dit gebruik ware volksfeesten ontstaan. De oorspronkelijke betekenis van dit feest is nog altijd duidelijk: het is de dank aan de Schepper, dat Hij het vee voor alle onheil behoed heeft.

 

€ 645 per persoon


Van: maandag 18 september 2017

Tot: zondag 24 september 2017


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

6 overnachtingen in Hotel Karlwirt***

Verblijf in half pension vanaf het avondmaal de 1e dag t.e.m. het ontbijt de 7e dag

Dessertenbuffet op vrijdagavond

Een traditioneel speenvarken festijn met aansluitend een muziek en dansavond in de Langlaufstube

Een Tiroler Boerenbuffet op maandagavond

Dagelijks namiddag gebak en koek in het hotel van 15.00u tot 16.00u

Inkom voor de almabtrieb in Reith im Alpbachtal

Plaatselijke Nederlandstalige gids in Hall in Tirol

Eigen reisbegeleiding

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Inkomgelden : Swarovski Kristallwelten (€13) + Zillertaler Stoomtrein (€13)

Single kamer : + € 60

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

HOTEL KARLWIRT***

Dit uitstekende 3-sterren hotel is gelegen in Pertisau am Achensee. De familie Rupprechter verwelkomd ons met hun gastvrijheid. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, toilet, tv, haardroger en radio. ’s Morgens is er een uitgebreid ‘Guten Morgen’ ontbijtbuffet en ’s avonds een heerlijk 4-gangen keuzemenu. Verder beschikt het hotel over een overdekt zwembad met verwarmd buitenbad, whirlpool, Finse sauna, panorama ligweide en gratis Wifi. Ook uniek is de huiseigen bierbrouwerij met het Achensee Bier.

Dag 1 :

Via de Duitse en Oostenrijkse autosnelwegen gaat het via de Achenpass richting de Achensee. Bij aankomst in onze verblijfplaats Pertisau nemen we onze intrek in Hotel Karlwirt***. Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 2 :

Voormiddag maken we een verkennende wandeling doorheen onze verblijfplaats Pertisau am Achensee. We wandelen langs de mooie Seepromenade en het Steinöl Museum. Vrij middagmaal.

Namiddag kan er voor de liefhebbers een lichte wandeling gemaakt worden naar de Gernalm. Genieten van de gezonde berglucht. Avondmaal in ons hotel.

Dag 3 :

Onze bus zet ons af in het station van Jenbach waar we verder reizen met de 100 jaar oude stomende Zillertalbahn(€ 13), doorheen het prachtige Zillertal in de richting van Mayrhofen. Vrije tijd in het mooie centrum van Mayrhofen. Op onze terugweg uit het Zillertal bezoeken we nog een kaasmakerij in Fügen (gratis).

Dag 4 :

Voormiddag bezoeken we de Swarovski Kristallwelten (€13). Deze werden geopend in 1995, naar aanleiding van het honderdjarige bedrijfsjubileum van Swarovski. Multimediakunstenaar André Heller ontwierp een unieke plek van fantasie. Tot vandaag heeft deze gewaardeerde bezienswaardigheid in Tirol meer dan twaalf miljoen bezoekers momenten van verbazing bezorgd. Sinds mei 2015 is in de Swarovski Kristalwerelden een nieuw tijdperk van verbazing aangevangen. De fonkelende wonderkamers werden heringericht en uitgebreid. Rond de Reus wacht een open ruimte van kristallijne natuur op u – de tuin. Laat u meeslepen door de fonkelende Kristalwolk over het Spiegelwater. In de fonkelende omgeving van de grote Kristallwelten Store vindt u het volledige productengamma, van sieraden en accessoires over figuurtjes tot en met de SWAROVSKI OPTIK.

Voor het vrije middagmaal rijden we naar Hall in Tirol. Namiddag maken we onze leiding van een plaatselijke Nederlandstalige gids een stadswandeling doorheen deze oude stad. Smalle middeleeuwse straatjes, eeuwenoude herenhuizen en een imposant 700 jaar oud fort: het historische centrum van Hall is een bijzonder hoogtepunt. Hall wordt gezien als de grootste en best bewaarde oude stad in Tirol. De stad heeft een lange geschiedenis van economische welvaart en dit is vandaag de dag nog steeds terug te zien in de gebouwen. Van de 13e tot de 20e eeuw was Hall het internationale knooppunt voor zoutwinning en de stuwende economische kracht van Noord-Tirol. Ook kreeg de plaats in de 15e eeuw het recht om munten te slaan.

Dag 5 :

Ganse dag vrij verblijf in Pertisau. Er kan een bezoekje gebracht worden aan het Tiroler Steinöl Museum, er kan een boottochtje gemaakt worden op de Achensee, er kan een wandeling gemaakt worden richting bijvoorbeeld de Gramai-alm (ook met de lijnbus bereikbaar), …

Dag 6 :

Vandaag rijden we naar het dorpje Reith im Alpbachtal voor de jaarlijkse, traditionele 'Almabtrieb' en het 'Kirchtagsfest', het feest van het jaar in Reith. Een boerenmarkt met lokale specialiteiten en huismanskost, een handwerkmarkt met circa 40 oude handwerkkunstenaars, divers muziekgroepen zorgen voor de nodige ‘stimmung’ op de verschillende pleintjes, Alpenhoornblazers, … kortom een waar volksfeest met natuurlijk als hoogtepunt de prachtig versierde koeien die door de straten trekken.

Dag 7 :

Na het ontbijt nemen we afscheid van de familie Rupprechter en verlaten de Achensee en keren via de Oostenrijkse en Duitse autosnelwegen terug huiswaarts. Regelmatige haltes onderweg.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Italië
Stelvio Pass

Laatste plaatsen!

Como - Stelvio - St. Moritz


Meer informatie

Frankrijk
Lourdes

Lourdes juli 2017


Meer informatie

Verrassing
Question Mark In Maze Shows Confusion

Volzet

Verrassings 2-daagse


Meer informatie