Friesland & Texel - Nederland

Home > Reisaanbod

Laatste plaatsen!

Nederland

Friesland & Texel

€ 394 per persoon


Van: zondag 13 augustus 2017

Tot: dinsdag 15 augustus 2017


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Online Boeken

  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma
  • Kaart

Friesland is toeristisch gezien een ongelooflijk veelzijdige provincie in Nederland en niet alleen vanwege zijn eigen tradities, taal en cultuur. Nergens anders in Nederland kunt u zoveel verschillende facetten van de natuur bekijken en bewonderen. De bekende meren, het waddengebied, kilometers lange stranden en eeuwenoude stadjes en dorpen zijn meer dan een bezoek waard.

€ 394 per persoon


Van: zondag 13 augustus 2017

Tot: dinsdag 15 augustus 2017


Inbegrepen:

Vervoer met recente luxe autocar

2 overnachtingen het Vander Valk Hotel Sneek****

Uitgebreid ontbijtbuffet, middaglunch en ’s avonds een uitgebreid Live Cooking Buffet.

Eigen reisbegeleiding

Ferry naar Texel

Inkomgelden twv. € 60 : Orchideeën hoeve, Woudagemaal, Ecomare, Wadden cruise met Texel 44, Schaats museum, Aldfaers Erf

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Dranken bij de maaltijden

Ontbijt 1e dag + avondmaal 3e dag

Single kamer + € 85

Annulatie en reisbijstand verzekering : + 6% van de reissom

VAN DER VALK HOTEL SNEEK****

Gelegen buiten het centrum van Sneek in rustige groen omgeving. De luxueuze en ruime kamers zijn voorzien van alle comfort. De riante en luxe Comfortkamers zijn allen voorzien van comfortabele bedden voor een goede nachtrust en hebben een balkon of terras. De ruime badkamer heeft een ligbad, een aparte douche, haardroger en toilet. Verder is er een kluis, gratis wifi, airco, telefoon, flat screen tv, bureau en zithoek.

Dag 1 :

Wellen – Luttelgeest – Lemmer – Sneek.  We vertrekken vanuit Wellen in richting het dorpje Luttelgeest. Onderweg is er een vrijblijvende koffiestop. In Luttelgeest bezoeken we de Orchideeën hoeve. De gids vertelt u tijdens een reis van werelddeel naar werelddeel alles over onze flora en fauna waarbij onze passie, de tuinen, de dieren en interessante weetjes centraal staan. Waarom wordt de Lori ook wel de Lori van de blauwe bergen genoemd? Hoe zit het ook alweer met de levenscyclus van de vlinder? Hoe vaak moet een orchidee water? Na het bezoek gebruiken we hier de koffietafel. Namiddag bezoeken we in Lemmer het Woudagemaal. Magistrale beleving van stoom, architectuur en water. Het ir. D.F. Woudagemaal is het grootste en het enige nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Werd in 1920 geopend en had als taak om overtollig water vanuit Friesland in de Zuiderzee, en later het IJselmeer, te pompen. Sinds 1998 staat het gemaal op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En sinds 2011 staat naast het gemaal een prachtig educatief bezoekerscentrum, met 3D-film. Na dit fascinerend bezoek rijden we verder naar onze verblijfplaats Sneek. We brengen een bezoekje aan dit mooie stadscentrum alvorens naar ons hotel te rijden.

 Dag 2 :

Texel. In Den Helder nemen we met de bus de autoferry richting het eiland Texel. Voormiddag bezoeken we Ecomare. Een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang, gelegen midden in het Nationaal Park 'Duinen van Texel'. Om 11.30u wonen we het voederen van de zeehondjes bij. Zeehonden zien er zo lief uit, maar het zijn de grootste roofdieren die we in Nederland hebben. De lunch gebruiken we ter plaatse. Namiddag staat een bezoekje aan Den Burg op het programma. Den Burg met zijn middeleeuwse ronde stratenpatroon maakt op veel mensen de indruk van een stadje. Het is het eigenlijk het grootste dorp van het eiland. Er woont ongeveer de helft van de bijna 14.000 Texelaars. We sluiten ons dagje Texel af met een rondvaart (2u) met de Texel 44. Onderweg kunnen we zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving zien. U krijgt van een voormalig visserman uitleg over de zeehonden, het vaargebied, diverse vissoorten, het landschap van Texel, ... Beleef mee op het achterdek van het schip hoe er met een sleepnet wordt gevist en ontdek wat er leeft in de Waddenzee. Terug aangekomen op het vasteland gaat het via de 32 km lange Afsluitdijk van het IJsselmeer terug naar Sneek.

 Dag 3 :

Hindeloopen – Wellen. Voormiddag maken we een kleine rondrit en eindigen in Hindeloopen, het pittoresk Elfstedenstadje aan het IJsselmeer. Onder andere bekend om haar stijlvolle klederdracht, het voor Hindeloopen typerende schilderwerk, karakteristieke geveltjes, likhúsjes, vele houten bruggetjes en natuurlijk de Elfstedentocht. In een karakteristiek pand is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. Het Schaatsmuseum bezit niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is hier te bewonderen. De lunch gebruiken we in Hindeloopen. In de namiddag bezoeken we het Fries Belevingsdorp Aldfaers Erf in Allingawier. Hier zien we echte gebouwen, voorwerpen, verhalen, geuren en smaken van vroeger. Zo kun je zelf ontdekken hoe de mensen vroeger leefden en werkten in Friesland, van twee eeuwen geleden tot heel recent. Daarna huiswaarts met stop voor vrij avondmaal.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Italië
Stelvio Pass

Laatste plaatsen!

Como - Stelvio - St. Moritz


Meer informatie

Frankrijk
Lourdes

Lourdes juli 2017


Meer informatie

Verrassing
Question Mark In Maze Shows Confusion

Volzet

Verrassings 2-daagse


Meer informatie