Kerst in de Elzas - Frankrijk

Home > Reisaanbod

Volzet

Frankrijk

Kerst in de Elzas

€ 268 per persoon


Van: vrijdag 15 december 2017

Tot: zondag 17 december 2017


Schrijf je in op onze nieuwsbrief  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma
  • Kaart

Ontdek Kerst in de Elzas: het mooiste van alle Kerstfeesten!

Vanaf eind november spreekt de Elzas met u af in wonderland! Vanaf Sainte Catherine, op 25 november tot Driekoningen, op 6 januari, trekt de Elzas haar mooiste kleding aan om het mooiste van alle feesten te vieren: Kerst.

Dankzij meer dan honderd kerstmarkten verdeeld over de hele streek kunt u de unieke Kerstsfeer in de Elzas meebeleven. Op het programma van uw bezoek: steden en dorpen, versierd met duizenden lichtjes, markten waar u allerlei heerlijkheden kunt proeven, ambachtelijke markten waar u kennis maakt met de regionale expertise...

€ 268 per persoon


Van: vrijdag 15 december 2017

Tot: zondag 17 december 2017


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

2 overnachtingen in Hotel Aux Bruyéres***

Verblijf in half pension vanaf het avondmaal de 1e dag t.e.m. het ontbijt de 3e dag

Bezoeken aan de kerstmarkten

Bezoek en degustatie aan een wijnkelder

Eigen reisbegeleiding

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Single kamer : + € 45

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

HOTEL AUX BRUYÈRES***

Dit eenvoudig 3-sterren hotel is gelegen in het dorpje Orbey midden in het centrum van de Elzas. Aan de voet van de Routes des Crêtes en in de unieke vallei van de Kaysersberg. Alle kamers beschikken over bad of douche, toilet, tv, kluis, haardroger en internet. Verder beschikt het hotel over een lift, sauna, leeshoek, speelhoek, bar en een aparte ontbijtruimte. Een lekkere traditionele Franse keuken waar door de familie Beaulieu met streekproducten gewerkt wordt.

Dag 1 : Straatsburg.

We vertrekken vanuit Wellen en gaan via de Luxemburgse en Franse autosnelwegen richting de stad Straatsburg. Bij aankomst vrij middagmaal in het stadscentrum. Sinds 1570, ontplooid de stad Straatsburg de kerstmarkt rond zijn prestigieuze kathedraal. Met ongeveer 300 chalets, verdeeld over tien locaties in het hart van de stad, is dit één van de grootste kerstmarkten in Europa. De kerstmarkt laat u kennis maken met een traditionele Elzasser kerst, authentiek en warm, waar u ambachten, regionale gerechten en decoraties typisch voor de Elzasser kerst te vinden zijn. Eveneens werd de kerstmarkt van Straatsburg in 2015 voor het 2e jaar op rij bekroond met de titel van “Beste kerstmarkt van Europa”.

In de late namiddag rijden we verder naar Orbey waar de familie Beaulieu ons verwelkomt met een aperitiefje en waar we onze intrek nemen in onze kamers. ’s Avonds genieten we van een 3-gangen avondmaal.

 

Dag 2 : Riquewihr en Colmar.

Na het ontbijt vertrekken we richting het mooiste stadje van de Elzas aan de Route de Vin, Riquewihr. In deze adventsperiode tooit Riquewihr zich met kerstversieringen: slingers, ballen en duizenden lichtjes vullen de straten van het dorp. Flaneer op de grote ambachtelijke kerstmarkt en ontdek of herontdek de feeërieke omgeving van de stad aan de Dolderpoort in al haar charme. Natuurlijk mag een bezoekje aan een wijnkelder langs de Route de Vin niet ontbreken.

Voor het vrije middagmaal rijden we naar Colmar. De kersttradities geven Colmar een bijzondere uitstraling… Betreed het sprookjesachtige universum van een kunstzinnige en historische stad waarvan het buitengewone architecturale patrimonium het decor van het feest vormt! Colmar ontvangt u met open armen en troont u langs de verlichte voetgangersstraten, op ontdekkingstocht langs de vijf kerstmarkten rondom Place des Dominicains, Petite Venise en Koïfhus. Een waaier van animaties maken kerst in Colmar tot een unieke gebeurtenis: concerten, verhalen, een reusachtige brievenbus van de Kerstman, een verlichte schaatsbaan op Place Rapp.

Voor het avondmaal keren we terug naar onze verblijfplaats in Orbey.

 

Dag 3 : Kaysersberg en Obernai.

Na het ontbijt nemen we afscheid van de familie Beaulieu en rijden richting de Vallei van de Kaysersberg. Traditie en authenticiteit troef in een van de charmantste dorpjes van de Elzas. De keizerlijke stad Kaysersberg nodigt u uit om binnen te stappen in een sprookjesachtige en magische wereld, in het middeleeuwse en pittoreske kader van de 17e eeuw… Jaarlijks komen er een dertigtal ambachtslui van allerlei slag: pottenbakken, bloemsierkunst, glasblazen, houten speelgoed, zijde, juwelen. In de ambachtelijke voorwerpen zult u vast en zeker inspiratie vinden voor geschenken voor het hele gezin… Aarzel bovendien niet om de lekkernijen en specialiteiten van de regio te proeven: warme wijn, peperkoek en de befaamde kleine kerstgebakjes, de “Bredele”.

We rijden verder naar Obernai voor het vrije middagmaal. Authenticiteit en gastronomie op de kerstmarkt van Obernai. Het stadje van Sint-Odilia tooit zich met dennen en lichtjes, een lust voor het oog van jong en oud. Vanaf de eerste decemberdag staat het dagelijks leven in Obernai in het teken van magie, de sprookjeswereld, betovering, dromen… en de authenticiteit van Kerstmis van weleer. Alle aanwezige producenten op de Markt van de Gastronomie komen uit de Elzas en bieden hoogwaardige gastronomische producten aan.

In de namiddag keren we dan terug huiswaarts via de Franse en Luxemburgse autosnelwegen.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

België
andreschon

Laatste plaatsen!

Seizoensafsluiter 2017


Meer informatie

Frankrijk
disneylandparijshotel

Disneyland ® Parijs


Meer informatie

Duitsland
kerstmarkt

Laatste plaatsen!

AKEN kerstmarkt 04/12


Meer informatie