Midweek aan zee - België

Home > Reisaanbod
België

Midweek aan zee

€ 398 per persoon


Van: maandag 25 september 2017

Tot: vrijdag 29 september 2017


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Online Boeken

  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma
  • Kaart

Nieuwpoort, dé trendy badplaats aan de belgische kust die u alles kan bieden wat u van een vakantie verwacht! De zee, het strand, het staketsel , de mooi aangelegde boulevard, de sfeervolle shoppingstraat, de gerestaureerde monumenten, de jachthaven, de vele restaurants, de natuur en de gezellige pleintjes…

€ 398 per persoon


Van: maandag 25 september 2017

Tot: vrijdag 29 september 2017


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

4 overnachtingen in Hotel Cosmopolite***

Verblijf in half pension vanaf het avondmaal de 1e dag t.e.m. het ontbijt de 5e dag

Rondleiding van 2u met stadsgids doorheen het oude Brugge

Alle taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Uitstappen, inkomgelden en boottocht

Single kamer : + € 90

Dagtocht Veurne Ambacht, incl. middagmaal : + € 50 pp

Dagtocht Honden & Garnalen : + € 15 pp

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

HOTEL COSMOPOLITE***

Hotel Cosmopolite is een begrip geworden aan de Belgische kust. Het luxehotel staat garant voor een geslaagde vakantie aan zee. Het ligt op 80 meter van het strand en bovendien aan het begin van de prachtige winkelstraat.

De kamers zijn voorzien van alle comfort met volgende faciliteiten: televisie, minibar, kluis, telefoon, bad en/of douche, haardroger en gratis internetverbinding. Er is in elke kamer een zithoekje en ook een bureau. Een deel van de comfortkamer is gelegen in het kwalitatief gerenoveerde deel van het hotel en het ander deel bevindt zich in de nieuwbouw.

In de privé wellness ruimte met onder meer een Finse én infra-roodsauna, kleurentherapie, sterrenhemel,  bubbelbad met massage en relaxruimte, komt het echte vakantiegevoel absoluut naar boven.

Dag 1 : Oostende

We vertrekken vanuit Wellen richting de Belgische kust. Onze eerste halte is Oostende. Gezellig rondkuieren doorheen de winkelstraten en flaneren over de zeedijk. In de late namiddag rijden we verder naar onze verblijfplaats Nieuwpoort-bad en nemen onze intrek in Hotel Cosmopolite. Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 2 : Dagtrip Veurne Ambacht (toeslag € 50 pp, boeken bij inschrijving)

Vandaag maken we een dagtocht met de Seastar boot. Ontdek de charmes van de vredige Westhoek en geniet bovendien van de ‘couleur locale’ van Veurne Ambacht. Tijdens de heenvaart midden de Vlaamse polders kun je genieten van geurige koffie of van een pittig streekbiertje. In Veurne leidt een stadgids je rond en bezoek je het nieuwe belevingscentrum ‘Vrije Vaderland’. Veurne was de enige stad in ons land die in WO I niet in bezet gebied lag. ’s Middags serveren we je een streekeigen lunch in het gezellige centrum. Op de terugweg vaart ‘Hendrik Geeraert’uit de serie ‘In Vlaamse Velden’ met ons mee, en vertelt kleurrijk en pittig hoe hij met de onderwaterzetting de oprukkende Duitse troepen tot staan bracht!

Dag 3 : Nieuwpoort

Een vrij dagje aan zee om uit te waaien op de dijk of wat te shoppen in de mooie winkelstraat van Nieuwpoort. Namiddag maken we voor de liefhebbers een wandeling naar Nieuwpoort-stad met de gekende vismijn.

Dag 4 : Dagtrip Honden & Garnalen (toeslag € 15 pp, boeken bij inschrijving)

Voormiddag rijden we naar Koksijde voor een bezoek aan het opleidingscentrum voor blindengeleide honden. Het bezoek omvat een algemene voorstelling van het opleidingscentrum, een demonstratie, een bezoek aan de kennel. Een bezoek duurt anderhalf tot twee uur. Eveneens is er een tasje koffie met cake inbegrepen tijdens het bezoek. Voor het vrij middagmaal rijden we naar het centrum van Koksijde. Namiddag aanschouwen we de garnaalvissers op het strand van Koksijde.

De paardenvissers, hoog op hun stoere boerenpaarden gezeten, dwingen nog steeds ieders bewondering af wanneer ze moeizaam door de golven ploegen. We volgen de unieke samenwerking van zee, paard en visser van héél nabij. Het hoe en waarom wordt uitvoerig uit de doeken gedaan en alle vragen m.b.t. de garnaalvisserij worden beantwoord. Er wordt uitleg verstrekt over de werking van de zee, het Brabants trekpaard, het materiaal, vroeger en nu , de banken, de garnaal, de bereiding en nog zoveel meer. Uiteindelijk belanden we aan het kookfornuis en wordt er, naargelang de vangst, de mogelijkheid geboden om, na het pellen, de lekkernij te degusteren. 

Dag 5 : Brugge

We nemen afscheid van onze verblijfplaats Nieuwpoort en rijden naar het centrum van Brugge. Een bezoek aan het historische Brugge laat niemand onberoerd. De monumentale trapgevels, feeërieke Reien en schilderachtige stadszichten, de Breydelstad ademt cultuur en geschiedenis. Onder leiding van een plaatselijke gids bezoeken we de historische binnenstad en ontdekken stap voor stap wat Brugge zo bijzonder maakt. We slenteren door de middeleeuwse straten en steegjes van de binnenstad. Snuiven de bijzondere sfeer op en ontdekken wereldberoemde bouwwerken en bezienswaardigheden: het Minnewater, het Begijnhof, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de reien, het Burgplein met het stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Markt met de Hallentoren. Na deze heerlijk historische wandeling begrijp je waarom de Brugse binnenstad op de werelderfgoedlijst van Unesco prijkt.

In de late namiddag keren we terug huiswaarts.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Italië
Stelvio Pass

Laatste plaatsen!

Como - Stelvio - St. Moritz


Meer informatie

Frankrijk
Lourdes

Lourdes juli 2017


Meer informatie

Verrassing
Question Mark In Maze Shows Confusion

Volzet

Verrassings 2-daagse


Meer informatie