Opaalkust Saint-Omer - Frankrijk

Home > Reisaanbod

Volzet

Frankrijk

Opaalkust Saint-Omer

€ 336 per persoon


Van: vrijdag 10 november 2017

Tot: zondag 12 november 2017


Schrijf je in op onze nieuwsbrief  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma
  • Kaart

Saint-Omer is niet zo bekend bij de toeristen maar heeft heel wat te bieden tijdens je vakantie Noord-Frankrijk. Op het wandeltraject zal je merken dat er zowel Vlaamse als Franse invloeden zijn in de bouwstijlen. Tot de grote publiekstrekkers behoort ondermeer de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal die gebouwd werd van de 12e tot de 15e eeuw.

Stel je voor, een 120 kilometer gevarieerde kuststrook met steile kliffen, pittoreske vissersdorpjes, lange zandstranden, duinen en levendige badplaatsen vol belle époque villa’s, dat vind je aan de Opaalkust.

€ 336 per persoon


Van: vrijdag 10 november 2017

Tot: zondag 12 november 2017


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

2 overnachtingen in Ibis Hotel Saint-Omer Centre***

Verblijf in VOL PENSION vanaf het middagmaal de 1e dag t.e.m. het middagmaal de 3e dag

Inkomgelden, boottocht, plaatselijke gidsen, bezoeken, …

Middagmalen inclusief water en wijn

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Ontbijt 1e dag

Avondmaal 3e dag

Dranken bij de avondmalen

Single kamer : + € 60

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

HOTEL IBIS SAINT OMER CENTRE***

Het hotel ligt in het centrum van Saint-Omer, tussen het stadhuis en de kathedraal. Een stad van kunst en geschiedenis. Ontdek de vestingwerken, de Notre-Dame, musea, de parken, de stadsmuren en 3480 hectare moerasland. De praktische en uitnodigende ibis kamer is uitgerust met het Sweet Bed by ibis en biedt alles wat u wilt: een tweepersoonsbed, een bureau, internet, een tv met alle belangrijke zenders en een badkamer. Ontbijt in marktstijl. Vitaminerijk, vers en overheerlijk eten! Ontbijtbuffet met vers gebakken brood, gebak en madeleines, een breed scala aan fruit, vleeswaren, kaas, eieren, regionale producten, ontbijtgranen enz. Glutenvrije producten op aanvraag.

Dag 1 : Lille.

We vertrekken vanuit Wellen richting de Frans-Vlaamse hoofdstad Lille. Lille (ook wel Rijsel genoemd) is het economische hart van het noorden van Frankrijk. Deze stad heeft een belangrijke historische stadskern met veel bezienswaardigheden. Bezoek aan deze prachtige stad waar de bouwstijlen lopen van Art-Déco tot uiterst modern. We wandelen door de oude stad en over de grote pleinen. Middagmaal in Lille.

Namiddag maken we een rondrit met onze bus doorheen Frans-Vlaanderen. De gids leidt u door de kleine dorpjes en plaatsjes van Frans-Vlaanderen. Rechts en links ziet u de bordjes op de restaurants, de straten met échte Vlaamse namen. Ontdek de smokkelroute van deze grensstreek. Na de rondrit rijden we verder Frankrijk binnen naar onze verblijfplaats Saint-Omer. Bij aankomst nemen we onze intrek in het Ibis Hotel Saint-Omer Centre***. Kamerverdeling en avondmaal.

 

Dag 2 : La Coupole, Boulogne-sur-mer en de Opaalkust.

Na het ontbijt rijden we naar La Coupole. Loop door de donkere gangen waar geluiden van bombardementen en werkplaatsen klinken om de koepel van La Coupole te bereiken. Hilter wilder hier V2-raketten afvuren om Londen en Antwerpen de verwoesten. In het huidige moderne museum vindt u twee routes ‘Noord-Frankrijk tijdens de bezetting’ en ‘Van geheime wapens tot het veroveren van de ruimte’

Middagmaal. Na het middagmaal bezoeken we de oude stad Boulogne-sur-Mer. Boulogne-sur-Mer, een verrassende parel op twee stappen van de Kanaaltunnel, ligt in het hart van de Opaalkust. 2.000 jaar geschiedenis, gekenmerkt door de Romeinen, de Engelsen, Napoleon... Een rijke geschiedenis die u verteld wordt via talloze gebouwen en monumenten: een beltoren uit de twaalfde eeuw, prachtige stadsmuren uit de dertiende eeuw, een Museumburcht die u beslist moet bekijken, een indrukwekkende kathedraal, middeleeuwse crypte… We maken een wandeling doorheen de havenstad en maken een rondrit met de bus langsheen de prachtige kust van de Twee Kapen namelijk Cap Blanc-Nez en ook Cap Gris-Nez. De allergrootste attractie is dat men vandaar de Engelse kust kan zien liggen met hun krijt witte rotsen. Ook houden we halt in enkele schilderachtige kustdorpjes. Voor het avondmaal keren we terug naar onze verblijfplaats Saint-Omer.

 

Dag 3 : Saint-Omer en Audomarois.

We starten de dag met een rondleiding doorheen onze verblijfplaats Saint-Omer. Het indrukwekkende erfgoed van de stad is door de eeuwen heen steeds weer verrijkt. De gids leidt u van het hofje van de kathedraal tot de stadsmuren in het park om de winkelstraten, marktpleinen en stadspaleizen te tonen van de stad die in de Middeleeuwen tot over de grenzen bekend was. Middagmaal in Saint-Omer.

Namiddag maken we een boottochtje door de Audomarois-polders. Naast heuvels, vlaktes en bossen bestaat het landschap rond Saint-Omer ook uit een 3700ha groot polderlandschap waar de mens al sinds de 12e aan werkt. Dit drassige gebied met een uiterst gevarieerde fauna en flora kreeg van UNESCO de erkenning als biosfeerreservaat. Een gebied vol verrassingen.

Na de boottocht is er nog vrije tijd in het centrum van Saint-Omer alvorens we de terugreis aanvatten in de late namiddag.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

België
andreschon

Laatste plaatsen!

Seizoensafsluiter 2017


Meer informatie

Frankrijk
disneylandparijshotel

Disneyland ® Parijs


Meer informatie

Duitsland
kerstmarkt

Laatste plaatsen!

AKEN kerstmarkt 04/12


Meer informatie