Pilsen - Praag - Karlovy Vary - Tsjechië

Home > Reisaanbod
Tsjechië

Pilsen - Praag - Karlovy Vary

€ 564 per persoon


Van: vrijdag 27 oktober 2017

Tot: dinsdag 31 oktober 2017


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Online Boeken

  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma
  • Kaart

Voor bierliefhebbers is de Tsjechische stad Pilsen (Plze?) waarschijnlijk geen onbekende naam. Deze hoofdstad van de gelijknamige regio is immers de plek waar het pils haar oorsprong kent. Pilsener wordt sinds 1842 in de stad gebrouwen, hoewel de stad al een bierhistorie kent die terug te voeren is naar de dertiende eeuw. Pilsen is echter meer dan alleen maar een bierstad. Net als zoveel Tsjechische steden heeft ook Pilsen voldoende te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, cultuur en evenementen. In 2015 is Pilsen zelfs culturele hoofdstad, samen met de Belgische stad Mons (Bergen). Wie van plan is Pilsen te bezoeken die mag daar zeker een hele dag voor uittrekken

€ 564 per persoon


Van: vrijdag 27 oktober 2017

Tot: dinsdag 31 oktober 2017


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

4 overnachtingen in Courtyard Pilsen Hotel****

Verblijf in VOL PENSION vanaf het avondmaal de 1e dag t.e.m. het ontbijt de 5e dag

Alle inkomgelden, degustaties en boottocht

Eigen reisbegeleiding

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Dranken bij de maaltijden

Single kamer : + € 95

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

COURTYARD by Marriott Hotel Pilsen****

Trakteer uzelf op ruimte, comfort en hedendaagse gemak hier in het Courtyard Pilsen. U zal onder de indruk van onze stijlvolle hotel accommodatie, bekroonde service en uitstekende locatie in het hart van Pilsen, de Cultuurhoofdstad van 2015.  In uw kamer kan u genieten van voorzieningen, zoals gratis Wi-Fi en luxe beddengoed, evenals premium toiletartikelen en een 42-inch TV. Stop bij Pils'n'Grill restaurant voor het ontbijtbuffet in de ochtend, of voor een buffet avond maaltijd.

Dag 1 :

Via de Duitse autosnelwegen gaat het richting de Tsjechische grens in Rozvadov. We rijden Tsjechië binnen en bereiken zo onze verblijfplaats Plzen. We nemen onze intrek in het Courtyard Pilsen Hotel. Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 2 :

Voormiddag brengen we onze leiding van onze gids een bezoek aan de stad Pilsen. Het oude stadscentrum met de kathedraal, de synagoge en het klooster.

Het middagmaal gebruiken we in het restaurant van de brouwerij Pilsner Urquell met natuurlijk nadien een geleid bezoek aan deze indrukwekkende brouwerij. Afsluiten doen we natuurlijk met een frisse pint.

Na het bezoek is er nog vrije tijd in het centrum van Pilsen voor een terrasje. Avondmaal in ons hotel.

Dag 3 :

Vandaag staat er een daguitstap naar Praag op het programma. Bij aankomst beginnen we ons bezoek vanaf de Praagse burcht langsheen het Strahov-klooster, het Cerin Paleis, de Lorettoheiligdommen, het Burchtplein, de St. Vituskathedraal, het Oude Koninklijke Paleis en het Gouden Straatje. We wonen de aflossing van de wacht bij en gebruiken daarna ons middagmaal in het centrum van Praag. Namiddag zetten we onze verkenning van Praag verder via de Malastrana (de Kleine Zijde) met de Koningsweg, de St. Nicolaskerk, de Kampa, de Karlsbrug, het Clementinum en de marktplaats met het astronomisch uurwerk in de oude stad.

Nadien voorzien we wat vrije tijd voor een terrasje. Voor de liefhebbers kan er nog een facultatieve wandeling via het Wenceslasplein, het Obecni Dum en de Celetna gemaakt worden.

Doorheen de Joodse Wijk eindigen we aan de Moldau waar we inschepen voor een boottocht met buffetmaaltijd aan boord.

Dag 4 :

Vandaag rijden we naar Karlovy Vary. Dit stadje is het beroemdste van alle kuuroorden die Tsjechië rijk is. Prachtig gelegen in de heuvels van noordwestelijk Tsjechië. In Karlovy Vary zelf, en in de directe omgeving, ontspringen zo'n 80 warme bronnen, die hun ontstaan danken aan het feit dat zij onder aan de voet van het vulkanische Ertsgebergte liggen. De warme bronnen leveren het geneeskrachtige zout- en zwavelhoudende water op dat vooral een gunstige werking heeft op de spijsvertering en de stofwisseling.

We maken een begeleide wandeling doorheen de historische binnenstad van dit kuuroord met zijn warmwaterbronnen en badhuizen. En gaan natuurlijk proeven van het heilzame, warme bronwater. In het chicste hotel van de stad, in Hotel Pupp, gebruiken we ons middagmaal. Namiddag nog wat vrije tijd om te flaneren in dit kuuroord. Op de terugweg richting Pilsen houden we nog halt aan de Bohemia Sekt kelders voor een bezoekje en natuurlijk ook een glaasje sekt.

Dag 5 :

Na het ontbijt verlaten we Pilsen en vertrekken terug huiswaarts via de Tsjechische en Duitse autosnelwegen. Regelmatige haltes onderweg.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Italië
Stelvio Pass

Laatste plaatsen!

Como - Stelvio - St. Moritz


Meer informatie

Frankrijk
Lourdes

Lourdes juli 2017


Meer informatie

Verrassing
Question Mark In Maze Shows Confusion

Volzet

Verrassings 2-daagse


Meer informatie